Ekologisk hudvård fortfarande populärt


Förr eller senare skall det ske. Att börja använda smink, eller kosmetika som det också kallas, är ett stort steg när man är tonåring, det är ju få som börjar innan om man kanske inte bor i Beverly Hills i USA (undersök kartan) och har en hel tokig morsa eller liknande så de ibland visar på tv. Det är då det visar sig att man börjar bry sig om hur man ser ut inför andra, och därmed inför killar, om man är tjej. Om man använder traditionella produkter eller ekologisk hudvård är ju egentligen inte frågan. Det är mer tjejer som använder smink än killar, och det är rätt naturligt, i alla fall här i Sverige och sen är det ju såklart helt olika mellan alla länder i Europa. I kulturer österut är det mer vanligt att sminka sig vi tidigare ålder. Men så är det, och det kanske ändras i framtiden eftersom att förr i tiden kunde männen också ha smink utan att det var konstigt. Förhoppningsvis så ändras världen snabbt till det bättre. Att 11 åriga flickor använder mascara och puder är helt onödigt när de har en skönhet som lyser från insidan. Barn behöver inte make up. Det är upp till de vuxna att sätta rätt krav på sina barn så att de inte spårar med kosmetikan och hårprodukterna. Allt förändras med tiden och så även vårt utseende. Dagens sminkvanor är annorlunda om man jämför med tio år sen, på det sättet att idag så började man som barn sminka sig vid tolv års ålder, vilket man inte alls gjorde förr. Men ungdomarna kan man inte hindra när det gäller smink och make up, så det är bara att vänja sig och acceptera att allt ser annorlunda ut i dag. Det man istället bidrar med är tjugo kronor mer och som gör att man kan fortsätta med det ekologisk hudvård och det sättet att tänka på. Det visar ju att det faktiskt finns människor som värnar om miljön och ett positivt sätt att leva.

Kommentarer stängt.